...

Osemintele sfinte ale SS Drubwang Pema Norbu Rinpoche

Devotees gather for Kudung Zhugbul

Kudung Zhugbul (Oferirea Corpului Sfant Focului) - incinerarea Kudung-ului (Corpul Sfant) al Sfintiei Sale Drubwang Pema Norbu Rinpoche a avut loc in ziua a 13 a a Lunii a Patra a Calendarului Tibetan (23 mai 2013) la Manastirea Namdroling in Sudul Indiei. La ceremonie au fost prezenti zeci de mii de habotnici din jurul lumii.

Sfintia Sa a intrat in Parinirvana pe 27 martie 2009, acompaniat de multe semne miraculoase. Kudung-ul sau (corpul sfant) a fost tinut la primul etaj Templului Zangdokpelri in Manastirea Namdroling pentru patru ani astfel incat oricine doreste sa isi aduca omagiul poate primi binecuvantari.

The cremation stupa for His Holiness Pema Norbu Rinpoche's Holy Kudung

Dupa multiple consultari cu maestri Nyingmapa seniori in decursul acestui ani, s-a decis de catre Comisia de Management a Manastirii Namdroling ca a venit timpul pentru a duce la indeplinire ceremonia de Kudung Zhugbul a Sfintiei Sale Pema Norbu Rinpoche astfel incat binecuvantarile sa curga cat mai indepartat prin recuperarea osemintelor corpului Sfant Al Sfintiei Sale Pema Norbu Rinpoche.

In timpul ceremoniei de incinerare, binecuvantarile Sfintiei Sale Pema Norbu Rinpoche au fost simtite de toata lumea. Trasaturile fetei Sfintiei Sale Pema Norbu Rinpoche sunt clar vizibile in spatele flacarilor din cadrul Stupei de Incinerare. In acelasi timp au aparut nori pe cer asemanatori formei fetei Sfintiei Sale Pema Norbu RInpoche.

In timp ce ceremonia de incinerare se derula la Manastirea Namdroling in India, a fost transmis un comunicat cu privire la aparitia unui curcubeu deasupra Manastirii Palyul din Tibet, locul traditional al Sfintiei Sale in pozitia celui de al Unsprezecelea Detinator al Tronului Palyul.

In a treia zi dupa ceremonia de incinerare care este deasemenea Saga Dawa Duchen,aniversarea Nasterii, Iluminarii, si Parinirvana lui Buddha Shakyamuni, Sfitia Sa Karma Kuncen Rinpoche, al Doisprezecelea Detinator al Tronului Palyul, a deschis Kundung Choeten-ul (Stupa Corpului Sfant).

His Holiness Pema Norbu Rinpoche's Kudung aflame during the cremation ceremon

Din interiorul Kudung Choeten-ului, oase lungi inclusiv craniul impreuna cu inima si oase mici de la degetele de la maini si picioare au fost adunate din ramasitele cenusii.

Aceste oseminte sfinte au fost transportate intr-o ceremonie solemna catre Templul Auriu pentru puja Saga Dawa Duchen. La finalul ceremoniei puja, osemintele au fost invelite in matase galbena si brocart si duse in Templul Tara unde au fost examinate de catre SS Karma Kuchen Rinpoche, ES Tulku Tubsang Rinpoche, cat si de ES Khentul Gyangkhang Rinpoche, ES Thugsang Kuchen Rinpoche, Khenchen Pema Sherab Rinpoche, Khenchen Namdrol Rinpoche, Khenchen Tsewang Gyatso Rinpoche si multi alti tulku, kenpo si lama-si.

Au raportat ca urmatoarele oseminte au fost gasite in Stupa de Incinerare:

  • Craniul Sfintiei Sale a ramas nears 
  • Inima, ochii, si limba Sfintiei Sale nu numa ca au ramas nearse, insa au ramas atat de proaspete de parca nu ar fi fost separate de suflul vietii.
  • Patru oase inscriptionate:
  1. Pe unul din oase este imaginea lui Guru Tsokye Dorje (Vajra Nascut in Lac). Guru Tsokye Dorje este numele care a fost dat lui Guru Rinpoche dupa nasterea sa miraculoasa in lacul Dhanakosha in partea de nord vest a Oddiyanei.
  2. Pe al doilea este imaginea lui Channa Dorje (Vajrapani) cel care a adunat si pastrat toate tantrele si intruchiparea tuturor metodelor maestre ale Buddhasilor.
  3. Pe al treilea este litera tibetana ཨཱ ("ah")
  4. Pe al patrulea este litera tibetana མ ("mah")

Atunci cand stupa de incinerare a fost desfacuta si dusa la ocean pentru a fi aruncata in apa, multe curcubee au aparut pe cer.

Urmand sfatul Sfintiei Sale Chatral Sangye Dorje Rinpoche, constructia stupei va fi facuta in cadrul Templului Zangdokpelri la Manastirea Namdroling. ES Mugsang Kuchen Rinpoche va supraveghea constructia stupei fiind asistat de maestrul de stupe, Lama Ngawang.

Stupa va fi construita intr-o singura bucata, inalta de 21 de picioare, si lata de 13 picioare cu un tron de 7 picioare in inaltime. Constructia stupei este estimata la un an si jumatate