...

Întronarea celui de-al Patrulea Drubwang Pema Norbu Rinpoche

Întronarea celui de-al Patrulea Drubwang Pema Norbu Rinpoche

În ziua de bun augur Chökhor DüchenFestivalul Buddhist care marchează prima întoarcere a Roții Dharmei de către Preaînălțatul Buddha Shakyamuni, Pema Norbu Yangsi Rinpoche - reîncarnarea Sfinției Sale al Treilea Drubwang Pema Norbu Rinpoche - a fost întronat la Mânăstirea Mama Palyul, sus în munții Districtului Baiyü, Tibet.

Yangsi Rinpoche a ajuns la Mânăstirea Palyul pe data de 28 iulie 2014, străzile fiind pline de devotați și bine voitori, iar fiecare poziție care permitea o vedere de ansamblu a fost ocupată pentru a-l putea zări pe tânărul Rinpoche. O Puja pentru Viață Lungă a avut loc pe 29 iulie, urmată de un Discurs Dharma și o dezbatere pe 30 iulie. Principala Ceremonie de Întronarea Yangsi-ului Rinpoche a avut loc pe 31 iulie 2014, ziua Chökhor Düchen, și a fost comemorată prin puja-uri și festivități la Mânăstirea Namdroling din India și la Centrele Palyul din jurul lumii.

Anis (călugărițe tibetane) dezbătând în timpul Ceremoniei de Întronare la Mânăstirea Namdroling

Ceremonia a continuat pe 1 august și a fost urmată de zile de sarbătoare pentru a comemora ocazia Întronării Sfinției Sale al Patrulea Drubwang Pema Norbu Rinpoche. În timpul ceremoniei, membrii comunității hirotonisite a Mânăstirii Namdroling a oferit Marele Tenshug (Ofranda pentru Viata Lunga)reprezentand contribuțiile combinate ale devotaților și studenților din jurul lumii; inclusiv ofrande trimise de catre Ven. Lama Dondrup Dorje și studentii și prietenii Institutului Pathgate.