...

Retragerea de Vară Pathgate 2014

Retragerea de Vară Pathgate 2014

Studenții meditând în timpul Retragerii

Retragerea de Vară Pathgate 2014 a început în acest an pe 1 iulie și a durat nouă săptămâni, terminându-se pe 31 august. La Școala de Vară au participat studenți din toate colturile lumii, inclusiv: AustraliaHong KongSingaporeJaponiaRomâniaPoloniaIsraelFranța,ItaliaOlandaPortugaliaGrecia și Anglia. Mulți dintre studenți au stat pe durata întregii perioade a Școlii de Vară.

Susținând o Retragere pentru Nivelul Unu a Bazei Studiului Dharma în Anglia la începutul anului, Ven. Lama Dondrup Dorje a folosit cele nouă săptămâni ale Școlii de Vară pentru a continua această învățătură cu retrageri pentruBazele Studiului Dharmei de la Nivelul Doi la Nivelul Zece, cu focusul principal pe învățături și practici ale transmisiei Mahayana.

Studenții practicând Chan Ding Taijiquan Clasic în parc

Înțelegand că pe baza disciplinei dezvoltăm stabilitatea minții și numai de la stabilitatea minții putem avea înțelepciune; studenților li s-a dat o rutină zilnică structurată împreună cu practici de rugăciune, meditație liniștită, meditația în mișcare (Chan Ding Taijiquan Clasic), ascultarea repetată a învățăturilor audio, puja Tara și Mahakala, și alte practici speciale, în plus față de zile de predare ale Ven. Lama Dondrup Dorje. Studenților li s-a predat o serie de practici despre cum să aducă pace minții lor și li s-au dat explicații detaliate cu privire la practici ale Atenției pentru a dezvolta fundația pentru dezvoltarea înțelepciunii.

Studenții oferind eșarfe din mătase albă(khata) la sfârșitul Școlii de Vară

Ven. Lama Dondrup Dorje a împărtașit multe povești pentru a inspira studenții și pentru a le arăta puterea pe care o are punerea în practică a învățăturilor cu credință pură și disciplina. Explicând de ce tendințele noastre uzuale ale corpului, vorbirii și minții sunt atât de puternice și cât timp pierdem în fantezii și preocupări lumești, Ven. Lama Dondrup Dorje a folosit numeroase exemple din viața reala, demonstrând cum ne putem folosi activitățile lumești ca o bază pentru transformarea minții. Retragerea de Vară Pathgate din 2014 a fost finalizată cu succes pe 31 august.