...

Dharma în Taramul Soarelui Răsare

Ven. Lama Dondrup Dorje a vizitat Japonia in aprilie 2014 pentru a preda o serie de Învățături în Nagano și Tokyo.

Invatatura de la Hashimoto Masaya in Nagano

În Nagano, unde au avut loc Jocurile Olimpice de Iarnă, Ven. Lama Dondrup Dorje a predat o învățătură concisă asupra esenței Sutrei de Diamant la Seiryuzan Chenji (清龍山長円寺)– un templu care a fost fondat în 1649 (慶安二年、perioada Keian) și urmeaza linia Achizan a scolii Shingon (真言宗智山派). Învățătura a fost bine primită de un grup mare de studenți atât laici cât și călugări. Ven. Lama Dondrup Dorje a fost invitatul de onoare la o recepție ulterioară dată de Staretul Kenmyo Miyasato(宮里憲明).

A doua serie de învățături despre Sutra Inimii și Qigong Medical Clasic care a avut loc în Nagano a fost predată la Hashimoto Masaya(橋本政屋)- o ceainărie cu caracter istoric care a fost construită în jurul anului 1850 la sfârșitul perioadei Edo.

Ven. Lama Dondrup Dorje predand la Zenkoji in Tokyo, Japonia


În Tokyo, Ven. Lama Dondrup Dorje a predatChan Ding Taijiquan Clasic în timpul zilei și în timpul serii a oferit o explicație extensivă asupra Naturii de Buddha așa cum este ea prezentată în Sutra de Diamant la Zenkoji (善光寺) – o mânăstire de femei care urmeazătradiția Tărâmului Pur (浄土宗).

În urma vizitei un Grup de Studiu Pathgate a fost înființat în Nagano și Ven. Lama Dondrup Dorje a decis deja să se întoarcă în Japonia pentru a oferi învățături studenților săi de acolo.