...

Vezi Adevărul cu o Minte Tăcută

Vezi Adevărul cu o Minte Tăcută

Statue a lui Buddha la Centrul Dharma Pathgate

O minte tăcută poate să ne mențină mintea liberă de distracția afectivă a atașamentului, aversiunii și a obscurării, iar procedând astfel, eliminam mii de obstacole din viața noastră.

Toate ființele simțitoare caută fericirea, însă în cele din urmă ajungem să fim fericiți pentru nimic, entuziasmați pentru nimic; mânioși pentru nimic, dorind să căștigăm când de fapt nu este nimic de câștigat. De fapt, toate lucrurile pe care le trăim în lume ajung să fie doar un fenomen care trece prin procesul său de tranziție spre nicăieri.

Atunci când mintea noastră și-a găsit pacea și rămâne tăcută, va ieși la iveală în decursul timpului un flux de lumină pură din interior care ne va permite să observăm esența tuturor lucrurilor, și astfel să abandonăm toate fixațiile ne esențiale și să ne îmbarcăm pe calea adevărului care duce la un viitor de fericire stabilă și de durată.

Pentru a asculta aceasta sau alte Învățături Audio, sau pentru a le descărca în format MP3, vă rugăm vizitați Învățături Audio ale Ven. Lama Dondrup Dorje .