...

Programul Ceremoniilor de trecere în Nirvana pentru S.S. Yangthang Rinpoche

Programul Ceremoniilor de trecere în Nirvana pentru S.S. Yangthang Rinpoche

SS Yangthang Rinpoche

În conformitate cu ultimile instrucțiuni ale lui Yangthang Rinpoche înainte de trecerea sa în Paranirvana, s-a cerut îndrumarea din partea S.S. Dodrupchen Rinpoche cu privire la organizarea Ceremoniilor de Nirvana. În scopul de a completa acumulările și a purifica obscurările, pentru a avea semnul dizolvării în spațiu a obstacolelor bazei și căii lui Yangthang Rinpoche, pentru ca luna nouă a reincarnării lui Yangthang Rinpoche să apară rapid, de asemena si pentru celelalte scopuri virtuoase, vor fi făcute ofrande profunde și extensive a Ceremoniilor de intrare în Nirvana. S.S. Dodrupchen Rinpoche a agreat deja să își asume responsabilitatea de a găsi reîncarnarea lui Yangthang Rinpoche.

Programul Ceremoniilor de trecere in Nirvana pentru S.S Yangthang Rinpoche este următorul:

Prima Parte: Conform sfatului lui S.S. Dodrupchen Rinpoche, de pe 16 Octombrie până la 4 Noiembrie (a 15-a zi a lunei a 8-a pana la a 5-a zi a lunii a 9-a în conformitate cu Calendarul Tibetan), în timpul acestei perioade de ‘trei de șapte’, Ceremoniile de Nirvana vor fi oferite prin sadhana ‘Lama Chodpa (Guru Offering) la Dodrup – Choerden Gompa în Gangtok, capitala Sikkimului.

Partea a Doua: Pe 5 Noiembrie (cea de-a 6-a zi a lunii a 9-a din calendarul Tibetan) corpul sacru al lui Yangthang Rinpoche va fi invitat la Mănăstirea Pemayangtse din Sikkimul de Vest. Ceremoniile de Nirvana vor fi ținute acolo pentru trei zile, prin incantarea ‘Cele Șapte Capitole de Rugăciuni de Implorare’.

Partea a Treia: Pe 8 Noiembrie ( cea de-a 9-a zi a lunii a 9-a din calendarul Tibetan), corpul sacru va fi invitat la Yuksom din Sikkim-ul de Vest. Norbu Gang, localizat în Yuksom este locatia sacră unde a avut loc întâlnirea dintre primul rege al dharmei din Sikkim și cei trei maeștri. Poarta către Dharma sublimă a fost, așadar, deschisă acolo. Yuksom a fost, de asemenea, scaunul principal al lui Yangthang Rinpoche. Corpul Sacru al lui Rinpoche va fi invitat în propria sa cameră lângă Norbu Gang. Ceremoniile profunde și extensive pentru intrarea în Nirvana vor avea loc în Yuksom până pe 2 Decembrie.

Finalul: Pe 2 Decembrie (cea de-a 3-a zi a celei de-a 10-a luni din calendarul Tibetan), Ceremonia de Incinerare a corpului sacru al S.S. Yangthang Rinpoche va avea loc în Yuksom. Maeștri sublimi din toate direcțiile vor participa la această ceremonie. Acest eveniment va fi concluzia întregii Ceremonii de intrare in Nirvana.