SS Kyabjé Taklung Tsetrul Rinpoche a intrat în Mahaparinirvana

SS Kyabjé Taklung Tsetrul Rinpoche a intrat în Mahaparinirvana

SS Kyabjé Taklung Tsetrul Rinpoche

Sfinția Sa Kyabjé Taklung Tsetrul Rinpoche (1926–2015), Liderul Spiritual al tradiției Nyingmapa, a intrat în Mahaparinirvana (Thukdam) starea meditativă finală înainte de a intra în nirvana pe 23 Decembrie 2015 în Bodh Gaya, India, unde trebuia să participe la Nyingma Monlam Chenmo – Festivalul de Rugăciune anual pentru devotații Nyingmapa. Rinpoche în mod normal se trezea în fiecare zi în jurul orei 2:30-3:00 am pentru a-și face ritualurile și rugăciunile de dimineața. În ziua în care a trecut în neființă s-a trezit la 1:00 am și și-a completat practica de dimineață înainte de a intra în Mahaparinirvana în jurul orei 2:30 am.

Născut în anul 1926 în Tibet, Sfinția Sa Kyabjé Taklung Tsetrul Rinpoche a fost recunoscut la vârsta de cinci ani ca reîncarnarea marelui maestru al secolului al unsprezecelea Ngok Choku Dorje. Deținătorul tronului Mânăstirii Dorje Drak din Shimla, și deținătorul tronului Liniei Comorilor din Nord, care a provenit de la comorile marelui tertön Rigdzin Godem, Sfinția Sa Kyabjé Taklung Tsetrul Rinpoche a fost numit Liderul Spiritual al Tradiției Nyingma în 2012.

Recunoscut ca deținătorul tuturor tradițiilor Karma și Terma ale Nyingmapa, precum și fiind un exponent al Rimey – tradiția non-sectariană a Buddhismului Tibetan, Sfinția Sa Kyabjé Taklung Tsetrul Rinpoche a rămas în această lume vreme de 89 de ani, propagând neobosit învățătura Buddhadharma în beneficiul tuturor ființelor simțitoare. Ne rugăm ca emanația Sfinției Sale se va reîntoarce curând pentru a aduce beneficii incomensurabile lumii.