Trăind o viață plină de înțeles

Trăind o viață plină de înțeles

Shakyamuni buddha thangka

Atunci când ne petrecem viața fiind obsedați cu ciclul nesfârșit de atașamente și aversiuni, focusați pe propria noastră fericire și pe ceea ce dorim, în loc de ceea ce avem nevoie; potențialul întregii noastre vieți este ratat și această cale ne duce tot mai departe de calea adevăratei fericiri. Ca adept al Dharmei Buddhiste, ar trebui să aducem mai multă semnificație vieții noastre ținând prezența lui Buddha în mintea noastră, menținând disciplina practicii constante, și urmând instrucțiunile profesorului nostru și împărtășind beneficiul practicii noastre cu ceilalți.

În cadrul minții noastre sunt multe aspecte. Există Natura Budhică care este natura noastră reală; natura spiritelor flămânde, care reprezintă lăcomia, zgârcenia; natura tărâmurilor iadului, sursa mâniei, urii și a negativității. Sunt, de asemenea, și aspectele asemănătoare cu animalele, care sunt ignoranța și stupiditatea; aspectele semi-zeilor care reprezintă competitivitatea; aspectele zeilor a căror minte este preocupată cu savurarea meritului pe care l-au generat astfel că nu sunt conștienți de adevărata natură a suferinței în lume.

Atunci când focusul minții noastre este pe Buddha, putem în timp să trezim calitățile Naturii Budhice din interior și în cei din jurul nostru. Practicând în acest mod, vom aduce înțeles vieții noastre și vom da naștere la beneficii atât pentru noi cât și pentru ceilalți.

Pentru a asculta această Învățătură Audio sau altele, sau pentru a le downloada ca MP3, vă rugăm să vizitați Învătături Audio ale Ven. Lama Dondrup Dorje.