...

Retrospectiva Activităților Pathgate în 2013

The Kudung Choeten (Stupa of the Holy Body) of HH Penor Rinpoche

Unul dintre cele mai importante evenimente ale anului a avut loc pe 23 mai 2013, când Incinerarea Kudung-ului Sfinției Sale Cel de-al Treilea Drubwang Penor Rinpoche s-a desfășurat în incinta Mânăstirii Namdroling din India. Când stupa pentru incinerare a fost deschisă câteva zile mai târziu, din cenușa rămasă în interiorul Kudung Choeten-ului au fost colectate oase mari incluzând craniul, împreună cu inima și oase mai mici de la degetetele mâinilor și picioarelor. A început lucrul pentru a construi o stupa în interiorul Templului Zangdok Pelri la Mânăstirea Namdroling, pentru a găzdui prețioasele relicve.

Retreatants practise meditation during the Pathgate Summer School

Ven. Lama Dondrup Dorje a asigurat fondurile necesare sponsorizarii construcției acestei stupe. Al doilea eveniment important a avut loc în decembrie 2013, odată cu anunțul oficial conform căruia Yangsi-ul Sfinției Sale Penor Rinpoche (ființa reîncarnată) a fost recunoscut.

În timpul anului 2013, Ven. Lama Dondrup Dorje a continuat să călătorească în lume propagând Dharma Buddhista, sprijinind mulți studenți în jurul lumii; continuând activitatea iluminată a Guru-lui său Principal, Sfinția Sa Penor Rinpoche. În timpul lunilor de vară Iulie și August , Ven. Lama Dondrup Dorje a rămas în Anglia, conducând întregul program al Școlii de Vară Pathgate care a durat nouă săptămâni.

Ven. Lama Dondrup Dorje leads prayers at new Pathgate Dharma Centre in Singapore

În Singapore, un nou Centru Dharma Pathgate a fost deschis în Septembrie. Este acum folosit ca locație principală pentru toate Învățăturile Venerabilului Lama Dondrup Dorje în Singapore. Este folosit, de asemenea, de studenții locali în practicile săptămânale de grup.

În Anglia, a fost construit un nou Altar prin convertirea unei camere în una din casele Dharma în care locuiesc și practică un grup de călugărițe. Zona spațioasă a noului altar oferă mai mult spațiu necesar pentru numărul în creștere de studente care stau în Casa Dharma în timpul participării la învățătura din cadrul Centrului Pathgate din Newcastle upon Tyne.

Khenpo Sangay Wangdi visiting the land procured for a Retreat House in Bhutan

În Bhutan, un lot de teren a fost cumpărat și oferit lui Khenpo Sangay Wangdi, fostul rector al Universității Ngagyur Nyingma aMânăstirii Namdroling, pentru construcția unui nou centru de refugiu. Aceasta a fost a doua oară când Ven. Lama Dondrup Dorje a luat parte la formarea unor centre de refugiu în Buthan.

De-a lungul anilor, Ven. Lama Dondrup Dorje a sprijinit nenumărate proiecte la Mânăstirea Namdroling și la Spitalul Tsepal Tobkyed în sudul Indiei. În luna iulie, o cerere pentru suport financiar a fost primită de la Doctorul Ananthu, medicul principal al Spitalului Tsepal Tobkyed, căruia i-a fost oferit un loc pentru studii înalte la Universitatea Stanford din California, SUA. Medicul Ananthu a fost medicul personal al Sfinției Sale Penor Rinpoche în timpul ultimei luni dinaintea intrării Sfinției Sale în Parinirvana. El a avut grija cu mare căldură, de asemenea, de mii de călugări și călugărițe din Mânăstirea Namdroling de-a lungul anilor. Ca un semn de recunoștință, Eminența Sa Gyangkhang Tulku Rinpoche și Eminența Sa Muksang Tulku Rinpoche, care sunt fii de suflet ai Sfinției Sale Penor Rinpoche, și-au oferit serviciile prin dăruirea unei părți din suma necesară acoperirii studiilor de doi ani ale Doctorului Ananthu, dar lipsa unei părți considerabile a acestei sume necesare l-ar fi împiedicat pe Doctorul Ananthu să își ocupe locul la Univesitate. În aceste circumstanțe, Ven. Lama Dondrup Dorje a fost rugat să sponsorizeze restul sumei necesare pentru a exista siguranța că doctorul își va ocupa locul la Universitatea Standford, înainte de a-și relua munca la Spitalul T.T. în viitor.

Monks at Namdroling Monastery receiving the Typhoid vaccination

Un alt proiect, ca răspuns la cererea Spitalului Tsepal Tobkyed, a fost sponsorizarea unuiProgram de Vaccinare împotriva Febrei Tifoide pentru întreaga comunitate de călugări a Mânăstirii Namdroling în noiembrie.

Pe parcursul întregului an 2013, Programul de Parteneriat Pathgate a continuat să sprijine multe proiecte aflate în desfășurare în întreaga lume, care implică educație și suport pentru copii în India, Mongolia, Nepal, Bangladesh și îngrijiri pentru cei bătrâni și pentru cei fără adăpost. Niciunul dintre aceste proiecte nu ar fi fost posibile fără sprijinul generos al studenților și prietenilor Institutului Pathgate. Dacă doriți să sprijiniți Programul de Parteneriat Pathgate și să deveniți un prieten al Pathgate Internațional, puteți face acest lucru dând un click pe: Faceți o Donație.