Programul de Predare in Noul an al Ven. Lama Dondrup Dorje

Ven. Lama Dondrup Dorje oferind refugiul unei studente din Japonia in timpul Retragerii de Vara

Prima zi a Noului An 2018 a inceput cu ultima zi din cele saptesprezece ale Retragerii de Iarna Pathgate din Newcastle upon Tyne, Anglia.

Finalizand aceasta retragere cu success, Ven. Lama Dondrup Dorje calatoreste pentru a Preda in Hong Kong, Singapore si Australia in Ianuarie 2018.

In Februarie, Ven. Lama Dondrup Dorje va preda in Grecia, Romania, Anglia si Italia; Predarea din Anglia se va desfasura in timpul celebrarii Anului Nou Tibetan, Losar si a Anului Nou Chinezesc. Predarile din luna martie vor include reintoarcerea in Hong Kong si Singapore in plus fata de locatiile din Polonia si Japonia.

Pentru a vedea detaliile urmatoarelor date de Predare, va rugam vizitati Programul de Predare.

 

Ultimul raport cu privire la filmul Viata lui Guru Rinpoche – Noua Editie

Parinirvana Preainaltatului Buddha
Chenrezig

Acest proiect de a traduce dialogul tibetan al filmului in engleza, chineza si alte limbi dureaza de multi ani. Intregul film a fost refacut digital la rezolutie inalta cu adaugarea multor scene noi care includ inlocuirea fundalului original, scena facuta din panza pictata, cadru cu cadru la o rata de 24 de ore de rotoscoping pentru o secunda de film.

Acest film continand zece capitole va fi lansat capitol cu capitol. Primul Capitol, denumit Viata lui Guru Rinpoche – Noua Editie este planificat sa fie lansat in prima zi a anului nou tibetan din acest an, Losar. Filmul va fi disponibil avand subtitrari la alegere in limbile engleza, chineza, japoneza, franceza, greaca, italiana si romana.

 

Di Zi Gui in limba greaca – Sfaturile de Urmat ca Discipoli ai Inteleptilor

Studentii din Grecia vor beneficia de versiunea in limba greaca a Di Zi Gui – Sfaturile de Urmat ca Discipoli ai Inteleptilor; subiectul principal Predat in timpul Retragerii de Vara Pathgate 2016 .Conduita celor care urmeaza pasii inteleptilor asa cum este incurajata in Di Zi Gui este pietatea filiala; respectand si iubindu-ne parintii acasa; respectand inteleptii comunitatii; sa fim atenti in conduita zilnica; sa fim de incredere; sa iubim toate fiintele in timp ce stam aproape de persoane bune si virtuoase; si devotandu-ne timpul ramas studiului.

Vizitati pagina de Texte a site-ului Pathgate pentru a citi sau downloada texul Di Zi Gui in engleza, si pentru a asculta textul original in chineza sau recitat in mandarina si cantoneza.

 

Privire Retrospectiva a Activitatilor Pathgate 2017

Ven. Lama Dondrup Dorje predand in timpul Retragerii de Vara Pathgate 2017

In timpul anului 2017, Ven Lama Dondrup Dorje a continuat sa calatoreasca in lume predand si sustinand studentii Pathgate din Hong Kong, Singapore, Australia, Japonia, Anglia, Grecia, Italia, Romania si Polonia. In 2018 studentii din Polonia vor beneficia de versiunea in limba poloneza a site-ului Pathgate. Site-ul Pathgate este acum disponibil in engleza, greaca, italiana, romana, poloneza, chineza si japoneza.

Participantii la Retragera de Vara 2017 la Centrul Dharma Pathgate

Retragerea de Vara Pathgate din Newcastle din 2017 a avut loc in timpul lunilor iulie si august, multi studenti avand conditiile propice pentru a putea participa la intreaga desfasurare a retragerii vreme de noua saptamani. Ca parte a programului de retragere zilnica, Retragerea de Vara a inclus practica Riwo Sangcho de ofranda a focului, Vajrakilaya si practica Tara Puja, iar multi studenti au avut semnele beneficiilor de pe urma practicii. In timpul Retragerii, Ven. Lama Dondrup Dorje a continuat Predarea Rugaciunii in Sapte Linii catre Guru Rinpoche, predare care a inceput in timpul anului 2017.

Invataturi Audio Zilnice au fost oferite in fiecare seara in Centrul Pathgate din Anglia de ceva timp acum. Aceasta optiune este oferita studentilor Pathgate care au permisiunea Ven. Lama Dondrup Dorje de a le primi.

O fosta biserica a fost convertita in noul Centru Palyul din New York

In August, un apel pentru suport financiar a fost primit de la Kempo Tenzin Norgay care a petrecut ultimii zece ani incercand sa stranga $1,000,000 Dolari Americani pentru a cumpara o fosta biserica in districtul Queen din New York pentru a fi convertita intr-un Centru Palyul care este una din ultimele dorinte neindeplinite ale Sfintiei Sale Penor Rinpoche, si pana in acel moment Kenpo Tenzin Norgay a reusit sa stranga $600,000 Dolari Americani care nu erau suficienti pentru a achita integral proprietatea. Ven Lama Dondrup Dorje, ca raspuns la aceasta cerinta a fost in masura sa ii ofere suficienti bani pentru a face posibil pentru Khenpo Tenzin Norgay sa cumpere cladirea in numele Palyul Ling International in SUA si sa inceapa procesul renovarii cladirii care include facilitati de cazare pentru calugari care vor sta acolo. Cladirea asteapta aprobarea procurorului Statului New York pentru ca procedura de vanzare sa inceapa.

Unii din studentii sponsorizati de Programul de Parteneriat Pathgate

Programul de Parteneriat Pathgate si-a continuat obligatiile in desfasurare de a sponsoriza educatia tinerilor si calugarilor in diverse tari precum Mongolia, India si Nepal. Suport saptamanal pentru saraci si bolnavi a continuat deasemenea de-a lungul anului. Toate aceste lucruri au fost facute posibile datorita sustinerii generoase a studentilor si prietenilor Institutului Pathgate din intreaga lume. Daca doriti sa sustineti Programul de Parteneriat Pathgate si sa deveniti un Prieten al Pathgate International, puteti face acest lucru dand click pe Faceti o Donatie.

 

Abandonand Opiniile pentru a aduce Pace Mintii

In Invatatura Audio ‘Abandonand Opiniile pentru a aduce Pace Mintii’ Ven Lama Dondrup Dorje ne demonstreaza prin exemplu cum suntem victime a propriilor noastre obiceiuri, si din obisnuinta avand opinii despre altii, dand nastere la emotii, fara ca aceste lucruri sa ne aduca fericire sau pacea mintii.

Ven. Lama Dondrup Dorje explica povestea unui calugar din timpul Preainaltatului Buddha, care a avut dificultati in a invata, iar in cele din urma Buddha insusi i-a predat. Sfatul Preainaltatului Buddha catre calugar a fost:

“Supravegheata-ti gandul. Supravegheaza-ti vorbirea.

Nu ii permite corpului tau sa actioneze in vreo modalitate care sa iti cauzeze tie sau altora suferinta.

Daca te comporti astfel va veni o vreme cand vei atinge realizarea.”

Urmarind cu atentie corpul, vorbirea si mintea, putem abandona obiceiurile rele si opri mintea de a avea opinii. In aceasta modalitate putem elimina dorinta de a cauta fericirea lumeasca in locuri care ne aduc doar suferinta, si in schimb putem cultiva pacea mintii si fericirea de durata.

Pentru a asculta aceasta sau alte Invataturi Audio, sau pentru a le downloada in format MP3, va rugam vizitati Invataturile Audio ale Ven. Lama Dondrup Dorje.

 

Vezi Adevărul cu o Minte Tăcută

Statue a lui Buddha la Centrul Dharma Pathgate

O minte tăcută poate să ne mențină mintea liberă de distracția afectivă a atașamentului, aversiunii și a obscurării, iar procedând astfel, eliminam mii de obstacole din viața noastră.

Toate ființele simțitoare caută fericirea, însă în cele din urmă ajungem să fim fericiți pentru nimic, entuziasmați pentru nimic; mânioși pentru nimic, dorind să căștigăm când de fapt nu este nimic de câștigat. De fapt, toate lucrurile pe care le trăim în lume ajung să fie doar un fenomen care trece prin procesul său de tranziție spre nicăieri.

Atunci când mintea noastră și-a găsit pacea și rămâne tăcută, va ieși la iveală în decursul timpului un flux de lumină pură din interior care ne va permite să observăm esența tuturor lucrurilor, și astfel să abandonăm toate fixațiile ne esențiale și să ne îmbarcăm pe calea adevărului care duce la un viitor de fericire stabilă și de durată.

Pentru a asculta aceasta sau alte Învățături Audio, sau pentru a le descărca în format MP3, vă rugăm vizitați Învățături Audio ale Ven. Lama Dondrup Dorje .

 

Rezumatul Activităților Pathgate 2016

Pe parcusul anului 2016, Ven. Lama Dondrup Dorje a continuat să sprijine studenții prin menținerea unui program plin de călătorii și predare în locații din întreaga lume.

Citește mai departe...

Retragerea de Vară Pathgate 2015 - News

Retragerea de Vară Pathgate 2015 a început la data de 30 Iunie și s-a sfârșit la data de 30 August, oferind studenților nouă săptamâni de retragere, urmând aceeași tradiție a Retragerilor din Anotimpul Ploios care dura vreme de trei luni pe timpul PreaÎnălțatului Buddha...

Citește mai departe...

Procesul de producție al filmului Viața lui Guru Rinpoche

Pe măsura ce se lucrează în continuare la re-editarea filmului Viața lui Guru Rinpoche, filmat sub supravegherea raposatului Sfinției Sale Pema Norbu Rinpoche în anii 90, un nou scurt metraj 'Procesul de producție al filmului Viața lui Guru Rinpoche' a filmului și un nou trailer oficial sunt acum disponibile pentru a fi văzute în cadrul secțiunii Dharma Theatre....

Citește mai departe...

Actualizare: Este Nevoie de Mai Multe Fonduri pentru Programul de Vaccinare pentru Hepatita B în India

Thank you for all the support received to the fund appeal for Namdroling Monastery’s Hepatitis B Vaccination Programme. Nearly £7,000 has been raised, but the appeal is still vastly short of the target...

Citește mai departe...

Întronarea celui de-al Patrulea Drubwang Pema Norbu Rinpoche

În ziua de bun augur Chökhor DüchenFestivalul Buddhist care marchează prima întoarcere a Roții Dharmei de către Preaînălțatul Buddha Shakyamuni, Pema Norbu Yangsi Rinpoche - reîncarnarea Sfinției Sale al Treilea Drubwang Pema Norbu Rinpoche - a fost întronat la Mânăstirea Mama Palyul, sus în munții Districtului Baiyü, Tibet...

Citește mai departe...

Noua Ediție a Filmului 'Viața lui Guru Rinpoche'

‘The Life of Guru Rinpoche’ is a 10 hour Tibetan language film in 15 chapters produced under the direction of the late Holiness Penor Rinpoche...

Citește mai departe...

Dharma în Taramul Soarelui Răsare

Ven. Lama Dondrup Dorje visited Japan in April 2014 to give a series of Teachings in Nagano and Tokyo...

Citește mai departe...

Anunțul Important privind Ofranda pentru Viață Lungă a Yangsi Rinpoche

Administratorii Mânăstirii Namdroling din India au făcut o cerere formală studenților comunității Palyul din întreaga lume pentru a susține o Mare Ceremonie Tenshug (ofrandă pentru viață lungă) în timpul ceremoniei de întronare a Yangsi-ului (reîncarnarea) guru-lui nostru, Sfinția să Penor Rinpoche...

Citește mai departe...

Retrospectiva Activităților Pathgate în 2013

To read a review of the activities of Pathgate Institute and of Ven. Lama Dondrup Dorje in 2013, please read on...

Citește mai departe...

Strângerea de Fonduri pentru Programul de Vaccinare pentru Hepatita B a fost finalizată

Multe mulțumiri tuturor studenților și prietenilor Institutului Pathgate care au susținut strângerea de fonduri pentru Programul de Scanare și Vaccinare pentru Hepatita B desfășurat la Mânăstirea Namdroling în India...

Citește mai departe...

Retragerea de Vară Pathgate 2014

Retragerea de Vară Pathgate 2014 a început în acest an pe 1 iulie și a durat nouă săptămâni, terminându-se pe 31 august. La Retragerea de Vară au participat studenți din toate colturile lumii...

Citește mai departe...

Rugăciunea pentru Viața Lungă a lui Kyabje Drubwang Penor Rinpoche (Yangsi Rinpoche)

Following the joyful news that His Holiness Penor Rinpoche’s Yangsi (reincarnated being) has been recognised, His Holiness Taklung Tsetrul Rinpoche has composed a Long Life Prayer for the reincarnation of Kyabje Drubwang Penor Rinpoche...

Citește mai departe...

Anuntul Oficial al Recunoasterii Reincarnarii Sfintiei Sale Penor Rinpoche

Namdroling Monastery has announced, on 5th December 2013, that the reincarnation of His Holiness Penor Rinpoche has been reborn in Tibet...

Citește mai departe...

Osemintele sfinte ale SS Drubwang Pema Norbu Rinpoche

The cremation of the Kudung (Holy Body) of His Holiness Drubwang Pema Norbu Rinpoche took place on the 13th Day of the Fourth Month of the Tibetan Calendar (23rd May 2013) at Namdroling Monastery in South India. The ceremony was attended by tens of thousands of devotees from around the world...

Citește mai departe...

Puja Aniversarii Sfintiei Sal

The Pujas to commemorate the Anniversary of His Holiness Pema Norbu Rinpoche’s Parinirvana took place this year at Namdroling Monastery in India as well as at all the Palyul Centres around the world....

Citește mai departe...

Lumea Plina de Compasiune a Sfintiei Sale Penor Rinpoche – Acum disponibil cu naratiune in cinci limbi noi

‘The Compassionate World of His Holiness Penor Rinpoche’, a film written and directed by Ven. Lama Dondrup Dorje is now available in five additional languages...

Citește mai departe...