...

Câte tipuri de Energii Umane există?


Există trei tipuri de energie umană. Primul tip: xian tian qi (energia pre-natală), cunoscută şi ca yuan qi (qi originar) derivă din ching (esenţa primordială) care este yin prin natura sa. Această energie yuan qi originară este ceea ce moştenim din momentul în care suntem formaţi ca embrion. Ea este compunsă nu numai din plasma vitală, AND-ul şi jing-ul părinţilor noştri, dar şi din continuum-ul fluxului nostru mental în care este stocat potenţialul tuturor acţiunilor karmice pe care le-am comis vreodată din timpuri imemoriale. Cantitatea de yuan qi pentru fiecare viaţă umană este pre-determinată înainte de naştere şi nu poate fi reumplută odată ce am golit-o. În momentul în care yuan qi este epuizată, corpul va înceta să funcţioneze şi va urma moartea.
Al doilea tip: hou tian qi (energia post-natală) este yang prin natura sa. Asimilăm această energie din hrană, aer şi activităţile pe care le considerăm ca esenţiale pentru sănătatea şi starea noastră de bine. Tipul de energie de care noi avem nevoie pentru a putea gestiona funcţionarea corpului este de fapt un amestec de xian tian qi & hou tian qi - un amestec de qi apă & qi foc care dă naştere ying qi-ului (energiei hrănitoare) şi wei qi-ului (energia protectoare). Funcţia ying qi-ului este de a coordona efortul zang qi (energia viscerelor), jing qi (energia meridianelor) și zong qi (energia bazată pe fuziunea aerului) când călătoreşte prin vasele sangvine şi prin meridianele energetice, de unde furnizează combustibil pentru corp în timp ce direcţionează operarea sistemului psiho-fizic prin interacţiunea cu energiile wu xing. Pe de altă parte, wei qi-ul reglementează temperatura corpului şi transpiraţia deoarece se manifestă pe suprafaţa vaselor sangvine, meridianelor energetice, şi a fiecarui organ şi părţi a corpului pentru a furniza un scut energetic de protecţie impotriva efectului de slabire pe care il pot avea diverse influenţe externe.
Al treilea tip: ling qi (esenţa supra-lumească) cunoscută şi ca ling shen (spirit supra-lumesc) este cea mai subtila dintre energiile umane. Cultivarea ling qi ar trebui să inceapă numai după ce amestecul de xian tian qi şi hou tian qi a fost rafinat suficient şi convertit în shen (esenţa primordială). Când toate dan tien-urile - centrele energetice care stochează și generează qi în corp - sunt activate corespunzător, cu ajutorul carora esenta primordială (qi-ul apă) din dan tien-ul inferior se conectează cu energia temporală (qi-ul foc) la dan tien-ul de mijloc pentru a energiza spiritul (shen) la dan tien-ul superior pentru a produce o energie de randiată pură, un proces cunoscut ca "cele trei flori stranse la crestet" se va manifesta conducând la energizarea trecerii mistice - un punct de ființare în care dualitatea gândului încetează să conteze, influențele tarâmului material sunt disipate, iar cunoașterea sau revelarea adevărului ultim începe să apară.
Obţinerea acestei energii pure, ultra-subtile - ling qi - la care se face referire des ca fiind embrionul căii supra-lumeşti - vesteşte începerea practicii înalte a Trezirii Adevărate care include dezvoltarea aptitudinilor de transfer al gândului care transformă conştiinţa cuiva dincolo de limitarea timpului, spaţiului şi materiei, şi chiar dincolo de degenerarea corpului după moarte.